map

flyer A5 OD

YouTube

ΤΑΞΗ ΜΟΝΩΔΙΑΣ

Dolly Eksetaseis

2

Η Θεοδώρα Μπουκούζη Διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Υμηττού με Άριστα και Ά Βραβείο τον Ιούνιο του 2014 και με καθηγητή τον διακεκριμένο κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη, ολοκλήρωσε στο Εθνικό Ωδείο τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στη μονωδία με Άριστα και με Διάκριση τον Φεβρουάριο του 2018 με καθηγητή, επίσης, τον Νίκο Σπανάτη. Φωτογραφία: Ο καθηγητής Νίκος Σπανάτης (δεξιά), η Θεοδώρα Μποκούζη (κέντρο) και ο πιανίστας - συνοδός Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (αριστερά) μετά τις επιτυχημένες Μεταπτυχιακές εξετάσεις Μονωδίας στο Εθνικό Ωδείο.

Θεοδώρα Μποκούζη
, μεσόφωνος
Αριστούχος Διπλωματούχος Μονωδίας με 'Α Βραβείο και απόφοιτη του Τμήματος Μεταπτυχιακού Μονωδίας με Άριστα και με Διάκριση του Εθνικού Ωδείου Υμηττού με Καθηγητή τον Νίκο Σπανάτη. Είναι πτυχιούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ, με την Χορωδία και την ορχήστρα της Σ.Ο.ΝΕ.Ψ καθώς και στoυς «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Ως χορωδός έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Καθολικό Ιερό Ναό Αγίου Λουκά, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, κ.α.. Είναι μέλος των Fons Musicalis και ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ του μαέστρου Κωστή Κωνσταντάρα συμμετέχοντας σε πολυάριθμες εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο ‘Ιδρυμα Νιάρχος.

Φωτογραφία: Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απο τα παρασκήνια της παράστασης "Η Εύθυμη Χήρα" με την πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ειρήνη Καράγιαννη.

 

Λήδα Ψύλλα, υψίφωνος
«Σοπέν in Love» Μουσικοθεατρικό αναλόγιο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου νέοι ταλαντούχοι μαθητές πιάνου καθηγητών της EPTA (European Piano Teachers Association), μαζί με την ηθοποιό Μάγδα Μαυρογιάννη και υπό την μουσική επιμέλεια της Ναταλίας Μιχαηλίδου, συναντούν τον ρομαντισμό του Σοπέν ερμηνεύοντας έργα από το ρεπερτόριό του. Στην εκδήλωση τραγουδα Σοπέν η σοπράνο Λήδα Ψύλλα (Γ' Ανωτέρα Σχολής Μονωδίας Εθνικού Ωδείου Υμηττού) και στο πιάνο συνοδεύει ο διακεκριμένος κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης καθηγητής της, και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Υμηττού.

H Λήδα Ψύλλα είναι φοιτήτρια στο τμημα φιλολογίας στην κατεύθυνση κλασικών σπουδων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών.
Φωτογραφία: η Λήδα Ψύλλα συμμετέχει στo μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Σοπέν in Love» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Μάρτιο του 2018 και στο πιάνο συνοδεύει ο καθηγητής της και κόντρα τενόρος  Νίκος Σπανάτης.

 Lida Megaro

ΤΑΞΗ ΚΙΘΑΡΑΣ

Γιώργος Περράκης, κιθάρα

Ο σπουδαστής κιθάρας του Εθνικού Ωδείου Υμηττού διαγωνίσθηκε στο 23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης και διακρίθηκε αποσπώντας το Τρίτο βραβείο στην κατηγορία Νικητές των 13ων Κιθαριστικών Αγώνων 2016.

Καθηγητής: Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος

 Γιωργος Περράκης Copy

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Alexandros Foukaras AstyChordies 2

Alexandros Foukaras AstyChordies2


Ο σπουδαστής του Εθνικού Ωδείου Υμηττού Αλέξανδρος Φουκαράς εμφανίστηκε με το ενόργανο παραδοσιακό σύνολο "Αστυχορδίες" του οποίου είναι εμπνευστής, συντονιστής και μαέστρος στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα - Μουσείο "Β. Παπαντωνίου" το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στην Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων με συνθέσεις και τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως του Μάρκου Βαμβακάρη, του Γιάννη Παπαϊωάννου, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Γιώργου Ζαμπέτα κ. α.. Συμμετείχαν οι μαθητές: Δημήτρης Αλεξίου (φωνή), Παναγιώτης Αργέντος (μπουζούκι), Κωστής Δρούγκας (ακορντεόν), Γιώργος Καραμάνος (φωνή), Γιώργος Καραχάλιος (μπουζούκι), Νικόλας Κιντής (φωνή), Κώστας Κουμάκης (κιθάρα), Κυριάκος Σιατερλής junior (βιολί, μπουζούκι), Αδριανός Σωτηρόπουλος (μπουζούκι). Τους συνόδευσαν οι: Ιορδάνης Δαμιανός Ντάνυ (μπουζούκι, φωνή), Βασίλης Κουϊκόγλου (μπαγλαμάς, κιθάρα, φωνή), Ράνια Κουτρούλη (κρουστά).

Φωτογραφίες: Ο Αλέξανδρος Φουκαράς με το παραδοσιακό σύνολο "Αστυχορδίες" απο την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων. Photos (c) Kirill Samarits