map

didaktra

YouTube

ΤΑΞΗ ΚΙΘΑΡΑΣ

George Perrakis

Γιώργος Περράκης, κιθάρα

• Συμμετοχή στο Art Campus του Συλλόγου Φίλων Μουσικής στους Δελφούς, τον Ιούλιο του 2019
• 3ο βραβείο στον διαγωνισμό σολίστ στις "Γιορτές Κιθάρας" τον Ιανουάριο του 2020.
• Δίπλωμα Κιθάρας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και α' βραβείο, τον Ιανουάριο του 2020.
• Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα, τον Ιούλιο του 2020.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000. Σπούδασε κιθάρα στην τάξη του Φ. Καραγιαννόπουλου και πήρε το δίπλωμά του από το Εθνικό ωδείο με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και α' βραβείο, τον Ιανουάριο του 2020. Το ίδιο έτος, με καθηγητή τον Α. Νάστο πήρε το Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων και masterclass με σημαντικούς καλλιτέχνες και καθηγητές κιθάρας, όπως οι Rovshan Mamedkuliev, Marco Tamayo, Dejan Ivanovic, Zoran Dukic, Aniello Desiderio, Roberto Aussel, Ευάγγελος Ασημακόπουλος, Έλενα Παπανδρέου, Αντώνης Χατζηνικολάου κ.α. Έχει επίσης συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ κιθάρας με σημαντικότερη διάκριση στις "Γιορτές Κιθάρας 2020", όπου βραβεύτηκε με 3ο Βραβείο στην κατηγορία σολίστ.Αποτελεί μέλος του Hesperia Guitar Ensemble από το 2011. Σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Καθηγητής: Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος
 

Κλαίρη Αρκουμάνη, κιθάραODEIO LAYER

Σπούδασε θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Υμηττού και ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές τον Ιούνιο του 2019 με την απόκτηση του τυχίου κιθάρας με Άριστα παμψηφεί και με καθηγητή τον Φραγκούλη Καραγιαννόπουλο. Είναι μέλος του Hesperia Guitar Ensemble. Σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  

 

ΤΑΞΗ ΜΟΝΩΔΙΑΣ

ODEIO LAYERΛήδα Ψύλλα, υψίφωνος

Η Λήδα Ψύλλα είναι υψίφωνος και τελειόφοιτη Διπλωματούχος σπουδάστρια Μονωδίας στο Εθνικό Ωδείο Υμηττού στην τάξη του διακεκριμένου κόντρα τενόρου Νίκου Σπανάτη. Έχει διακριθεί και βραβευτεί (3ο) στον μουσικό διαγωνισμό "Classic Music Box Μάγδας Μαυρογιάννη and Young Talents: «To IQ του Mozart»" και έχει εμφανιστεί ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο “Moυσικοθεατρικό αναλόγιο Σοπέν in Love”, "Moυσικοθεατρικό αναλόγιο - IQ του Mozart" και σε μουσικούς-πολιτιστικούς χώρους και φεστιβάλ, στο Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη, στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού και στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού "Μελίνα Μερκούρη". Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στις Κλασικές Επιστήμες, σπουδάζει θεωρητικά, πιάνο και . Έχει επίσης σπουδάσει σύγχρονο τραγούδι με την καταξιωμένη Λαμπρινή Γιώτη και μαθήματα κιθάρας και μοντέρνου τραγουδιού, επίσης, στο Εθνικό Ωδείο Υμηττού. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια τραγουδιού με τη διεθνούς φήμης μεσόφωνο Ειρήνη Καράγιαννη,¨Πέντε μαθήματα για την Ευρωπαϊκή Μουσική οραματικότητα και απελευθέρωση στην Ευρωπαϊκή μουσική έκφραση και πολλαπλότητα" του Κώστα Κακαβελάκη¨, και σεμινάριο Ιρλανδικού και Κέλτικου τραγουδιού με τη Λαμπρινή Γιώτη, βιωματικά μαθήματα "Σώμα και Φωνή" με τη Γεωργία Αχιλλεοπούλου και στο πλαίσιο σεμιναρίου έχει εκπονήσει εργασία με τίτλο "Η επιληψία στα χρόνια του Ιπποκράτη και του Γαληνού¨. Είναι συνεργάτης του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο και του Christmas Theater στο τομέα της ταξιθεσίας.

 
Lida Megaro«Σοπέν in Love» Μουσικοθεατρικό αναλόγιο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου νέοι ταλαντούχοι μαθητές πιάνου καθηγητών της EPTA (European Piano Teachers Association), μαζί με την ηθοποιό Μάγδα Μαυρογιάννη και υπό την μουσική επιμέλεια της Ναταλίας Μιχαηλίδου, συναντούν τον ρομαντισμό του Σοπέν ερμηνεύοντας έργα από το ρεπερτόριό του. Στην εκδήλωση τραγουδα Σοπέν η σοπράνο Λήδα Ψύλλα (Γ' Ανωτέρα Σχολής Μονωδίας Εθνικού Ωδείου Υμηττού) και στο πιάνο συνοδεύει ο διακεκριμένος κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης καθηγητής της, και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Υμηττού.
Φωτογραφία: η Λήδα Ψύλλα συμμετέχει στo μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Σοπέν in Love» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Μάρτιο του 2018 και στο πιάνο συνοδεύει ο καθηγητής της και κόντρα τενόρος  Νίκος Σπανάτης.

 

Dolly Eksetaseis

Η Θεοδώρα Μπουκούζη Διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Υμηττού με Άριστα και Ά Βραβείο τον Ιούνιο του 2014 και με καθηγητή τον διακεκριμένο κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη, ολοκλήρωσε στο Εθνικό Ωδείο τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στη μονωδία με Άριστα και με Διάκριση τον Φεβρουάριο του 2018 με καθηγητή, επίσης, τον Νίκο Σπανάτη. Φωτογραφία: Ο καθηγητής Νίκος Σπανάτης (δεξιά), η Θεοδώρα Μποκούζη (κέντρο) και ο πιανίστας - συνοδός Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (αριστερά) μετά τις επιτυχημένες Μεταπτυχιακές εξετάσεις Μονωδίας στο Εθνικό Ωδείο.


Θεοδώρα Μποκούζη
, μεσόφωνος

2

Αριστούχος Διπλωματούχος Μονωδίας με 'Α Βραβείο και απόφοιτη του Τμήματος Μεταπτυχιακού Μονωδίας με Άριστα και με Διάκριση του Εθνικού Ωδείου Υμηττού με Καθηγητή τον Νίκο Σπανάτη. Είναι πτυχιούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ, με την Χορωδία και την ορχήστρα της Σ.Ο.ΝΕ.Ψ καθώς και στoυς «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Ως χορωδός έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Καθολικό Ιερό Ναό Αγίου Λουκά, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, κ.α.. Είναι μέλος των Fons Musicalis και ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ του μαέστρου Κωστή Κωνσταντάρα συμμετέχοντας σε πολυάριθμες εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο ‘Ιδρυμα Νιάρχος.

Φωτογραφία: Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απο τα παρασκήνια της παράστασης "Η Εύθυμη Χήρα" με την πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ειρήνη Καράγιαννη.